Bekentenis…… en inzicht

Vandaag vierde mijn moeder haar verjaardag, met haar broer, zussen en aanhang in een restaurant. Ik zou ook aansluiten. Een afspraak op tijd dus. Alles netjes gepakt en op het moment van vertrek kon ik de autosleutels van onze auto (zonder kuren) niet vinden. Het hele huis omgekeerd. Nergens te vinden. En ik wist zeker dat ik niet de laatste was die ze gebruikt had! De schuld van iemand anders dus…. (jij mag raden wie 😊). Gedurende het zoeken voelde ik de irritatie omhoog schieten, de tijdstress stijgen en de stresshormonen werkelijk mijn lijf inspuiten. Na een kwartier tevergeefs en onvrijwillig Sherlock Holmes te hebben gespeeld, en 5 niet beantwoorde oproepen naar de schuldige besloot ik mijn zoektocht te staken en de andere auto te pakken. (Die vertoonde wat kuren, dus niet handig nu). Eenmaal op weg zat ik me toch een partij op te winden: “Ja, en jij lekker wel Zen!” schoot er door me heen. (De schuldige zat bij yoga en had begrijpelijkerwijs zijn telefoon uitgezet). …………

Gelukkig heeft ‘die staat’ maar 5 minuten geduurd. Toen realiseerde ik me wie ik hier het meeste mee had. Mezelf. Keihard mezelf. Yep. Dat was even een newsflash.
En dan heb ik het geluk dat ik inmiddels weet hoe ik kan schakelen en weer in een prettigere stemming kan komen. Dat heb ik dus gedaan in de auto, zonder een seconde concentratie te verliezen. Gelukkig werken mijn relaxhacks & mind-navigators bijzonder goed en kon ik daarmee terugkeren naar chill zijn en lief zijn voor mezelf (en naar mijn omgeving 🥰) en ook ontspannen de verjaardag van mijn moeder ingaan.
Victory was mine 🏆! (Ik was gewoon trots op mezelf, maar ik hou van een beetje overdrijven).

Herken je dit? Dat je door iets relatief kleins het even helemaal kan verliezen? Maar dat je dan NIET weet hoe je jezelf weer terug op het padje kunt krijgen en er ’s avonds nog last van hebt? Stuur me een reactie. Vul het contactformulier van Mind-navigatie in https://mind-navigatie.nl/contact-mind-navigatie/ of stuur me een mail op info@mind-navigatie.nl, waarin je jouw situatie met een concreet voorbeeld beschrijft en ik geef je direct een werkende tip. Reactie gegarandeerd.

Fijne dag, Roos

Dat je nog steeds aan het lezen bent vertelt mij dat ik iets in je trigger.
Zullen we dan maar eens even kennismaken?