Toolbox

Een passend Mind-navigatie traject voor jou

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, die gericht zijn op het onbewuste. Welke technieken ik in jouw traject toepas weet ik nooit van tevoren, Het traject wordt namelijk volledig op jou afgestemd en ik zet in waarvan ik weet dat het jou zal helpen.

De meest gebruikte

methodes zijn:

Leeg
Hypnotherapie

De meeste mensen denken bij hypnotherapie aan dat wat ze wel eens op een podium hebben gezien, de zogenaamde stage-performances. Hypnotherapie staat daar ver vanaf. Wat betekent hypnotherapie dan wel?

 

  • Hypnose betekent dat je in een zeer ontspannen staat bent én tegelijkertijd ook heel alert. Het is een misvatting om te denken dat je niet in hypnose bent als je niet slaapt of niet heel ver weg bent. In hypnose neem je dus nog alles waar en kun je overal op reageren!
  • Daarom kan er ook nooit iets gebeuren tegen je wil in. Je onbewuste beschermt je daar sowieso voor.
  • In een staat van hypnose is er veel makkelijker toegang tot het onbewuste.
  • Voor een hypnotherapiesessie vindt altijd een voorgesprek plaats, waarin jij aangeeft door welk probleem je heen gaat werken. Zo kunnen we doelgericht met je onbewuste aan de slag. Daar liggen alle patronen opgeslagen, waar je nu last van hebt en ze kunnen per direct getransformeerd worden.
Live The Connection

Door veel wetenschappelijk onderzoek weten we inmiddels dat stress en overtuigingen niet alleen onze gedachten beheersen, ze beïnvloeden ons hele lichamelijk en geestelijk functioneren. Je onbewuste impulsen hebben daarom meer impact op je leven dan je bewust denkt en wilt. Je onderbewuste programmering bijstellen is dus cruciaal. Met Live The Connection verander je die snel, eenvoudig en diepgaand.

Live The Connection is een zeer effectieve methode om slechte gewoonten aan te pakken. Slechte gewoonten zijn namelijk een combinatie van stressvolle situaties en de overtuigingen die je daaruit hebt opgeslagen. Een slechte gewoonte is iets dat je vaak doet, terwijl je het eigenlijk anders zou willen (bijvoorbeeld te laat komen, te weinig rust nemen, verslavingen en slecht slapen). Dit is op zich al een bron van stress.

Live The Connection is een psycho-sensorische methode, waarbij hoofd en lijf samenwerken. Hierdoor ontstress je snel. Er worden nieuwe verbindingen in het brein aangemaakt zodat je gewenste patronen kunt installeren. Met Live The Connection is het ook mogelijk om moeizame relaties met andere mensen op te helderen en te herstellen. Live The Connection is gebruiksvriendelijk. Er wordt effectief met het onbewuste gewerkt, zonder in pijnlijke herinneringen of trauma’s te hoeven graven.

PMA

PMA betekent Progressive Mental Alignment. Het is een vraagtechniek, waarmee je vanuit een huidige situatie, waardoor je getriggerd bent geraakt naar andere situaties kunt ‘hoppen‘, om uiteindelijk uit te komen bij de oorspronkelijke situatie die de bron is geweest van hoe naar je je nu voelt en waarom je je nu gedraagt zoals je doet.

Als de bron eenmaal gevonden is (het zogeheten Bad Cluster), dan komt informatie vanuit het onbewuste naar het bewuste en daarmee kan de zintuigelijke informatie die jou in het leven steeds triggerde dat nu niet meer doen. Je hoeft niet altijd persé bij een bad cluster uit te komen, om opluchting en bevrijding te ervaren.

Het afpellen van de lagen (het hoppen van situatie naar situatie) geeft vaak heel veel inzicht in waarom je reactie zo heftig is op een situatie, en soms zelfs echt buitenproportioneel. Er waren in je onbewuste namelijk nog 7 andere nare situaties wakker geworden. En dat weet je lijf meteen door supersnelle chemische reacties vanuit het brein, maar je bewuste weet dat niet.

Daarom brengt elke PMA-sessie inzichten en van daaruit kun je weer de linken naar je dagelijks leven leggen.

Reflex-integratie

Iedereen wordt geboren met primitieve reflexen. Deze reflexen zorgen ervoor dat de hele neuromotorische ontwikkeling op gang komt. Als primitieve reflexen integreren krijg je controle over je lijf, vervolgens over je emoties en daarna over je gedrag. De integratie van primitieve reflexen is ook essentieel voor het denken en dus voor het leren op school.

Veel kinderen met ADD, ADHD, autisme, dyslexie en dyscalculie hebben nog niet geïntegreerde primitieve reflexen.
Je moeilijk kunnen concentreren, snel overprikkeld zijn, en lesstof moeilijker begrijpen zijn hier de gevolgen van, terwijl de intelligentie gewoon normaal is of zelfs bovengemiddeld.

Je kunt je wel voorstellen wat dit doet met het zelfbeeld van een kind, en welke emotionele problemen daar uit voort kunnen komen. Door specifieke oefeningen kunnen deze reflexen geïntegreerd worden.

Ook bij volwassenen is nog vaak sprake van niet geïntegreerde primitieve reflexen. Dit is het geval bij trauma dat niet wordt opgelost en bij langdurige stress. Hierdoor kun je ‘terugvallen‘ naar een eerdere ontwikkelingsfase. Het gevolg hiervan is dat je niet meer jezelf bent en steeds tegen dezelfde dingen aanloopt in het leven. Ondanks al je pogingen, kom je maar moeilijk vooruit.

Door deze reflexen te integreren kun je hier weer uitraken. Mensen beschrijven dat vaak als: ik ben weer mezelf.

Mind-navigatie traject Maarssen Utrecht | Roos Simbula

Daarnaast maakt de Mind-navigatie methode ook gebruik van:

– Systemisch werk en opstellingen
– The Emotion Code
– NLP
– Gestalt-therapie
– Havening
– Emotional Freedom Techniques (EFT)
– Compassietraining
– Acupressuur
– Breathwork